dilluns, 11 de febrer del 2008

Vaga de mestres

El dia 14 alguns mestres faran vaga i altres no. Per sort, la mestra del meu fill no en fa i no haurem de fer cap cosa estranya per poder col.locar els nens mentre som a la feina.


Entenc, tot i que no hi crec massa, que fer vaga és un dret. Entenc que quan algú lluita per els seus drets doncs, pot haver gent que en rebi les conseqüències. Entenc que dins un mateix col.lectiu hi hagi opinions divergents.

El que no entenc és com en serveis de primera necessitat com és l'educació no hi hagi serveis mínims, això no ho puc entendre. Com tampoc que em sàpiga més els acrònims dels sindicats de mestres, de pilots i treballadors d'aena i el de la policia que no pas els pròpis del meu ram...serà que uns protesten més que els altres?

A veure si entre tots els mestres que corren per la catosfera hi ha algú que m'explica quin és realment el problema de aquesta nova llei que ara es protesta, perquè papers explicant que els nens han de quedar-se a casa sí que n'he rebut, ara cap on se m'expliqui quina és la postura dels que estan a favor i dels que estan en contra de fer la vaga. I clar, alguna cosa cal explicar als nens que dijous es quedaran mirant el Doraemon a casa de la majoria de avis del país.

18 comentaris:

mafalda ha dit...

Jo sóc de les que dijous faré vaga i sé els 2 motius per els quals he decidit exercir aquest dret i són aquests:

1-la nova llei contempla la opció que els centres públics siguin gestionats per "entitats" privades, la qual cosa, si no recordo malament, ja existeix i es diu escola concertada. Això implica que qui està al càrrec de la gestió, tria el tipus d'alumnat i de mestres que rebrà aquella escola. Adéu a l'escola pública tal qual, doncs.

2-també contempla la nova llei una major autonomia dels equips directius de les escoles, dotant-los del poder de "dissenyar el perfil de professorat que s'adigui més al seu model d'escola" que, per a mi, és traduïble a "triar a dit a qui et vingui més de gust i/o et faci més la pilota". Per això hi ha oposicions?

A part d'aquests, n'hi hauria d'altres, però per ser-te sincera, els que m'han mogut són els 2 que t'acabo de dir. Crec en l'ensenyament públic i no vull veure com el privatitzen, com ja van fer amb la sanitat, sense com a mínim, protestar.

Charlie Hi-Hat ha dit...

Els serveis mínims ja els tens. No tots els professors faran vaga.
A l'IES on està ara la meva dona, ella serà de les poques que la faci (perquè tenim la nena malalta, i ens va de collons juasjuajuss)

Alepsi ha dit...

Privatització de l'escola pública... o una cosa molt similar, és el que pretenen... i això no és bo... no, no, no...

robelfu ha dit...

Jo tampoc estava molt familiaritzada amb el motiu del perquè d'aquesta vaga a mi tampoc m'ha arribat cap imformació, però crec que mafalda ho ha explicat bastant bé.
auxili!!!! necessito cangurrrrrrrr

Jo Mateixa ha dit...

Doncs si jo fos professora, amb les raons que ha dit la Mafalda, ja en tindria prou per secundar la vaga.

Portem els nanos a la feina Clint, els posaré amb la noia nova, que els hi expliqui la seva vida, per que segur que ells deuen ser els únics essers del mon mundial que no saben que la seva gosa te caguetes :-S

Robertinhos ha dit...

jo el que no entenc són les modes de tallar rondes i tal. No perjudiquen a la empresa, toquen els collons al personal que no té res a veure amb el conflicte...en fi, a vegades et fan vindre ganes de veure cargues policials. S'està confonent el dret a manifestar-se amb que això és can pixa i tot és lícit.

Striper ha dit...

Hola Clint, jo treballo a una escola i si hi han serveis minims que normalment el fan un personal de serveis i la directora o director. El fons de la vaga bé aixi rapid volen implica un sistema que pasaria de la mes o menys autogestio del centres de manera colectiva a la ser dirigida per un director amb força poders i obrit la competencia entre escoles. aixo es el fons.

Anna Tarambana ha dit...

Jo aquest cop no faré vaga. Hi he estat donant moltes voltes perquè no ho tenia massa clar. I al final he decidit anar a treballar.

De serveis mínims n'hi ha: direcció, algun Tècnic en Educació (gent que ha fet mòduls i no entra ni via Interinatge ni via Oposicions, sinó via una mena d'ETT, crec) i Personal d'Administració i Serveis.

Andrea ....de acà y de allà ha dit...

Pues en la escuela de Mateo, si hay un pequeño cartel que explica los motivos, los cuales me parecen suficientes..no dice nada de que haya servicios bascos ni nada por el estilo... la verdad es un tema increible...me parece de peli fantastica..pero bueno yo vengo de uruguay donde hasta la universidad es gratuita y publica..y deverdad me resulta increíble que algo tan básico tan fundamental y que es un derecho universal pase a manos de la gestion privada..como ya me resulta muy loco que haya hospitales con gestion privada..no me parece una buena señal...para nada...
a ver como va la cosa y si sirve esta medida.. o hay que implementar otras.

zel ha dit...

Jo Xexu t'explicaré com ho veig al blog, t'explicaré els motius pels quals no crec que l'explicació sigui que es vol privatitzar l'escola, que no és ben bé això. Es tracta de professionalitzar els equips directius, dotar els centres d'autonomia, suficient perquè abasti allò que sempre s'ha demanat, poder oferir un model de projecte d'escola, i segons això demanar el perfil de mestre que necessites, si vols un projecte que potencïi p ex. l'anglès, en el teu pla d'innovació faràs unes propostes que exigiran dotar-te amb un perfil de docent que tingui la capacitació i formació per fer això de manera prou qualificada.

La cosa passa per, evidentment, pencar moolt en dotar el centre d'uns plans i objectius ben perfilats, una bona anàlisi de la pròpia pràctica, un bon projecte d'innovació i millora, que faran que a la llarga determinats centres tinguin perfils molt diferents, segons els projectes que engeguin.

Això comporta, clar, autoavaluació i avaluació externa, dels equips docents i dels equips directius, que poden DELEGAR CERTES FUNCIONS a personal qualificat (que no ho faran)


Només tinc en compte que, per fer-te'n una idea, el col.lectiu Rosa Sensat, no dona suport a la vaga.

Jolin, mig posta casa teva!

Petons.

Lula ha dit...

Jo ni ho sabia....

I es veu que els busos també.

mossèn ha dit...

jo no en faig ... salut

Duschgel ha dit...

Em sembla que als nanos poc els importa el perquè si es poden quedar a casa de qui sigui veient el Doraemon!

rosa ha dit...

doncs les meves files no tindran vaga de profes...i perquè?
ara que si són aquestes les raons jo m'hi apunto.serà perque estan enamorats?

Waipu Joan ha dit...

tots els nens amb profes en catalans passaran el dia a ca'ls avis, persones estimades i força útils en diades de germanor com aquestes.

Clint ha dit...

Mafalda gràcies per l'explicació, ja és més del que he aconseguit inclús en els Telenotícies! D'aquí llavors el dret de cadascú.

Charlie juasjuasjuas

Robelfu jo no! jajaja la mestra del meu no fa vaga!

Jo Mateixa que dius que haig de baixar-los a St. Boi? si dona! i en Renfe no? jajaja encara hauré de fer-ne jo de vaga! Va...que segur que és molt maca la nova!

Robertinhos estic molt d'acord.

Striper doncs a l'escola del meu nano, el que té un mestre amb vaga, que es quedi a casa, ni menjador ni res de res...el problema segurament seran les formes, passa sovint.

Fejar em penso que no.

Anna Tarambana D'entrada em sembla bé qualsevol opció, tot i que em decanto més per no fer vaga.

Andrea jo a l'escola no se si han penjat res, a casa no han portat res segur. Tot i que no tinc tant clar que el que es vulgui sigui privatitzar tot lo públic...

zel molt bé! ja he passat per el teu blog a veure'n la resta del post...ah! i sóc en Clint no el XeXu! jajaja

Lula sí i els metges de no se on!

mossèn al peu del canó!

Duschgel en això tens tota la raó!

Rosa qui esta enamorat?

Waipu Joan jajaja espero que no ho llegeixi cap avi això! jajaja s'han d'estimar sempre home! pobrets...;)

Lluna Nova ha dit...

jo tampoc fare vaga, ni tampoc les companyes, lo fort es que ni tan sols ens han deixat decidir. La etapa 0-3 esta molt malament.

Dani R. ha dit...

Vaga contra una llei que encara ni s'ha redactat! Diguem-ne vaga preventiva?

Competència entre escoles, ja!
Competència entre mestres, ja!
Professionalització dels equips directius, ja!