dimecres, 20 de juny del 2007

Que ve l'altre Maragall!

Quan era nano i anava a casa un amic, a una festa o a jugar, quan tornava a casa totes les meves joguines semblaven més velles, més petites i més lletges que les que tenia l'amic a casa seva. Inevitablement, volia la joguina que ell tenia i jo no, independentment de si jo tenia més o menys joguines que l'altre.

Aquest és un comportament que trobo normal en un nen, fins i tot en un adolescent i en alguns adults, que desitgen les dones dels altres...què cabrons! jajaja

Però quan això ho fa un polític, que és de viatge, i intenta comparar una part del nostre model amb el d'un altre país em fot molta ràbia. I no és que jo estigui molt a favor de com esta el sistema educatiu al nostre país, però crec que és temerari declarar que cal apretar als mestres, així per les bones perquè he estat a Finlàndia i allà si que en saben....

Ja veig als mestres preguntant al conseller per les condicions laborals d'allà, nens per aula, sous, disciplina...entenc que si el 84% dels mestres estan contra la sisena hora, que ja té pebrots! hi haurà un gran tant per cent que també estarà en contra d' endurir les condicions per accedir a magisteri!

Ai els polítics...no se si heu estat mai a Finlandia, però és un lloc preciós i especialment per els vols de St Joan, hi ha les nits blanques i es poden veure aurores boreals, un gran espectacle, que (digue'm mal pensat) ningú sabia quan es va organitzar aquest viatge en aquestes dates oi?

Potser també caldría revisar el model polític de Finlàndia, que diuen que no té gens de corrupció i que a sobre és proprer als ciutadans!

14 comentaris:

mafalda ha dit...

Gràcies, Clint,
m'has estalviat la feina de pensar què dir davant la gran mostra d'intel·ligència, savoir faire, perspectiva, coneixement, etc del meu conseller Maragall. I algú s'estranya que li fotés cop de mall al bloc?

Joana ha dit...

Sí Clint, i tqmbé hauríem de parlar de les ajudes socials, de les ajudes per tenir excedència per els fills,els sous... També he llegit que hi ha un alt ídex de suicidis... Potser perquè no hi fa molt sol ...
I aquí amb tant , se'ns escalfa el cap o se'ls escalfa, millor dit!
Bona revetlla!

Nando ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

Nando ha dit...

Com a politòleg m'agrdaria dir que efectivament, abans de collar els mestres hauriem de mirar una miqueta com s'organitzen i com tenen l'estat de benestar a Finlandia - les mares solteres poden viure dignament, la gent gran te una bona vida, etc... Aqui no...aqui volen mestres 10, avis amb pensions per sota dels mínims, joves controlats i que no facin molta carrera si pot ser i per suposat embutxacar-se alguna extra por lo bajini...) senyors del govern primer hauriem de donar una miradeta general abans de collar tant a la gent perque arriba un moment en que allò que no sona, s'acaba inflant, y esto no esta bieeen....Bueno Clint, gràcies per tocar un tema així pq sembla que quan no saben de que parlar han de treure el recurrent tema dels països nòrdics i ja cal que els anem parant els peus!

Salut!

nando

Puji ha dit...

Això! També s'han de mirar els impostos que paguen, i les prestacions socials que tenen. L'any de baixa de maternitat, etc, etc, etc...

Mikel ha dit...

A veure...ara igual em foto en un jardi pero...el que es ben cert es que l´actual model educatiu es una vergonya i aixi no anem be.

Robertinhos ha dit...

quan trobi una illa deserta et faré arrtibar una invitació per vindre a colonitzar-la...això sí, si portes birres i et deixes de models (de societat, clar)

Charlie Hi-Hat ha dit...

Em sembla que amb Finlàndia només podriem competir amb el nivell d'alcoholisme de la societat.

Clint ha dit...

Ei Mafalda, de res, a disposar jajaja fot-li fort dona!

Ei Joana, tens tota la raó, no ens podem fixar només en una cosa i prou, que de fet és el que fan la majoria de polítics! Ja pensant el la teva nit?

Ei Nando, com a bon politòleg (com mola això) deus saber que quan acaba la lliga, cal buscar nous temes de conversa...i com que la calor ja és recurretn els hi fotran canya als mestres que ja estan de vacances!

Ei Puji..que estas pensant en tenir culleretes?

Ei Mikel, jo no diré si el sistema és bo o dolent, el que dic és que no pots anar a un país més avançat en un tema i dir que faras això igual. Sembla que no hagin après res dels traspassos de competències sense finançament!

Ei Robertinhos, tranquil, models només de bikinis si és una illa deserta!

Ei Charlie, d'acord perquè segurament en curses de rens ens foten pallissa! Tot i que a trompes diria que també ens guanyen!

annatarambana ha dit...

És que Finlàndia...

En cap d'aquestes estadístiques tan maques que surten, expliquen que la immigració a Finlàndia es baixíssima i, si n'hi ha és de països "rics". Tampoc expliquen que està comprovat que mestres excel·Lents a barris marginals serien incapaços de treure bonc resultats, ni que està omprovat que les condicions socials de la'lumnat són fonamentals per obtenir bons resultats acadèmics.

I, sense entrar en temes com facilitats, beques, sous...

Nando ha dit...

pq et penses que vaig escollir la carrera...després te multiples sortides, treballar al pans, bocatta, pizza hut...pero ets politòleg...es com qui es biblioteconomista o secretari tècnic del Barça, fa bonic dir-ho, encara que siguis un singermorning (no es el meu cas, no fotem!).

Salut!

nando (si, la calor es asfixiant i recurrent...si no recorres a un bon ventilador, estas mort...)

Alepsi ha dit...

Jo, de gran, vull ser Finlandesa. He dit. Ja fa temps que ho vinc pensant.

[Puaj, asco, puaj, política...]

Clint ha dit...

Ei Tarambana és molt Finlàndia, si! jajaja però segur que no hi ha senyoretes millors que aqui!

Ei Nando, que et deixes el Mc Donalds! Tot i que secretari tècnic del Barça tampoc esta gens malament...

Alepsi, no marxis dona! quedat amb nosaltres...no segueixis la llum!

Ulisses ha dit...

cop de mall!!! per cazurros, els politics dic.