Hidrocarburs, pa i el pas del temps!
De debó t'ho dic, he llegit diverses vegades la definició a la Wikipèdia, i la veritat és que no hi trobo cap referencia a la seva utilització per a la elaboració de pa.
I és estrany, per que al meu poble, si vols menjar alguna cosa que remotament s'assembli al pa (de quan érem petits, aquell que tenia crosta i molla...dues coses que segurament els meus fills mai sabran que son) doncs com anava dient, si en vols un que més o menys s'assembli a pa, i que si el tens a casa més de 4 hores, no es converteix inevitablement en una arma de destrucció massiva, o en alguna cosa flàccida que, bé no posarem cap exemple ara però tots m'enteneu oi? doncs això!
Bé que m'enrotllo, doncs que al meu poble el millor pa, el trobes en un Condis que hi ha en una benzinera...i clar, no crec pas que per a caixer del Condis demanin anys d'experiència en posar benzina, cobrar a caixa i fer pa, o sigui que ha de ser els hidrocarburs, els que es transporten per l'aire o bé els que tenen a les mans quan col.loquen i treuen les baguettes del forn...no se, però el cert, és que és bo, i de moment no m'han sortit escames ni res que faci pensar que presenta cap toxicitat!
I jo em pregunto, tant dificil és fer un pa decent, com es feia fa vint anys? (aquesta pregunta em fa posar la pell de gallina...ens fem grans inexorablement!)
13 comentaris:
és el què passa quan ho volem tot del moment i calent, són barres precuites i sovint mal congelades.
nen... tu mires tv, no? no saps que totes les industries panificadores treuen la farina d'allà mateix?
no vull ser negatiu:
Hostalets de'n Bas (la garrotxa); fas una escapada, passes per Salt (si és entre setmana i no tinc gatets t'hi acompanyo), vas a la fleca, compres 12 pans de quilo o millor de dos kilos... tornes a casa i els congeles.
només has de treurel's del congelador 18 hores abans de consumir-los: tindràs pa tradicional, artesà, amb molla comestible i crosta cruixent...
i si no ho fas... és perquè no vols!
petons i llepades panarres!
Els efectes sempre es veuen a més llarg termini, Clint. Ara no notes res, però d'aquí uns anys ja veurem. No teniu cap forn decent al teu poble?
Les barretes aquestes que compres que diues que són bones? Però si son tambe congelades? no?
Aixxx.... Es que cada cop tot esta fet més de plastic!!!!
Quin horror eh! On anirem a parar!
;-)
pitjor esta el pa d un que ven camisinyas i barres de pa,com a minim sempre va per la finestra del tai la barra
Jo també anyoro un bo pa no se per que ara dura tant poc la seva comestibilidad.
Hi ha dues coses que fa anys que enyoro com les d'abans: el pa i el tomàquets.
Bon capde, guapetó!
Mira tu que fins hi tot, llegin-te, m'ha entrat una gana ferotge, i fer saltar algun sospir de nostàlgia: I quina raó tens amb lo del pa, MARE DE DEU SENYOR !!!!,per trobar pa del bo has de fugir de la capital, aquí tot és sintetic qual pit operat !!!!
ConfessiÓ: a casa mengem pa del Mercadona! :O
Acabat de fer és boníssim, ara reconec que a l'endemà ja no hi ha per on agafar-lo!!
Can Bastons, a Mataró. No sé si t'agafa de pas, però.
Jordi no, si les del Condis son bones...el problema son els forns tradicionals!
Gatot i on foto 12 pans de 2 kilus????? jajaja
XeXu ja tenim el bioquímic creant alarma social! jajaja consti que la de casa se'l fot igual!
Eli no pinta gens bé oi?
ddriver ai uix!
Striper és ben cert! i quan en trobes un, cony és com una noticia espectacular!
Rita i això que tenim el Saura des de fa temps foten el paperina! Igualment petons!
Orbison bentornat! tot i que clar de pits operats potser en podriem fer un altre post! jajaja que hi ha de tot segurament a la capital!
Anna Tarambana aquesta inmediatesa ens acabara matant! I portes la bossa de floretes al mercadona?
Dani tot és saber-ho, clar que de pas ben bé no...
Ni als pobles ni a la capital, el pa ja no és el que era, aquell pa que durava dies, que el compraves i l'esmorzaves l'endemà sense tenir l'obligació d'anar a cal dentista a posar-te un implant a la tarda. El que compro, com tots és d'aquest precongelat, el compro acabat de fer i el congelo, quin remei. La diferència entre el tradicional i el precuinat, està quan es fa dur i el ratlles per tenir pa ratllat, és que no sóc molt panarra i s'em fa dur.
broma fàcil...pagues el pa a preu de diesel?
Publica un comentari a l'entrada