dimecres, 29 de setembre del 2010

Així no! 29S

Sí, faig meu el lema del dia d' avui. Però com que aquest lema no dona cap sortida, cap solució, cap proposta, bé el puc fer servir per a la meva postura contraria a la vaga, i per tant sóc a la feina.

Encara vull sentir per part dels organitzadors de la vaga, alguna posició que sigui diferent al No a tot. La situació és greu, ningú pot negar-ho, ara, si tota la aportació dels dirigents dels treballadors passa per aturar el país per la força, per la por i sí, alguns també convençuts, demà tot estarà igual i l'únic que haurem aconseguit és reduir una mica més la competitivitat del país.

El teixit empresarial català és del 99,9% de petites empreses, això vol dir que el 99,9% dels empresaris treballen colze a colze amb la seva plantilla i no som pas gent grassa en trajo que tot el dia fuma puros i es dedica des de que es lleva a pensar com pot putejar als seus treballadors (imatge més repetida per els més arcaics i reaccionaris favorables a la vaga).

Jo vull preguntar a tots els vagistes, què fareu les properes eleccions? votareu al Rajoy ja que els socialistes són la peste?...em temo que no, per tant no seria millor espolsar-nos els clixes i començar a treballar en positiu i buscant solucions?

I com que això no és el Twitter i no puc fer un RT, us copio el comentari del Dani al meu post d'ahir, pq em va semblar genial (amb el teu permís):

El concepte "empresari gras amb el puro" per un costat i el de "proletariat inculte i explotat" han passat bastant a la història i per tant aquesta consciencia de "classe treballadora" també. Jo sóc treballador, però no em considero part de cap "classe" i segur que milers d'empresaris d'aquest país també es consideren treballadors.

Deixem-nos de vagues i obrim les urnes (sindicals, patronals i estatals), ja veureu com comencen a rodar caps.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Totalment d'acord en tot. Hi ha massa anacronismes en els sindicalistes. O ens posem a treballar en positiu o el país se n'anirà (una mica més) a la merda.

neus ha dit...

De la mateixa manera que tenim dret a fer vaga tenim dret d'anar a treballar.
Avui fan vaga i demà què? demà estarem igual que ahir, exactament igual o pitjor.
L'única manera que tenim de fer alguna cosa és a les urnes i ja ve just. La revolta ha de ser-ne una altra. Hem d'exigir una democràcia de veritat no pas el teatre que tenim ara.

Sergi ha dit...

Doncs jo sóc un treballador ras i estic força d'acord amb vosaltres. No em sento classe obrera, just fa una estona escrivia un mail a un amic i li comentava que ja han passat els temps de les vagues i les revoltes dels treballadors, ara tots tenim estudis i podem dialogar, i no crec que tinguem aquesta visió de l'empresari, i menys en empreses petites. De vegades sí que sembla que ens explotin, i n'hi ha d'una mica cabrons, però miren pels seus interessos, i si digués que no intenten que les nostres condicions siguin el millor possible mentiria. Jo avui sóc a casa, però perquè vaig deixar-ho tot enllestit per si pels transports o pels piquets no podíem arribar. Recuperaré les hores un altre dia.

Lula ha dit...

Avui mateix ho comentava amb algú altre això:

els sindicats no serveixen ja per res, són obsolets i cal superar-los
però estan com paparres enganxats a la cadira només es cobreixen les esquenes pròpies, la solidaritat s'enten de manera sui-generis
igual que els polítics que tb son una colla de venuts...
xq la vaga ara i no fa un any??
un company de feina ha hagut de deixar la moto a travessera amb lesseps i pujar a peu, xq estaven cremant dos cotxes i una moto
el sistema que regula el mercat laboral ha de canviar, però els mateixos de dins NO VOLEN CANVIAR-LO xq ells mateixos es beneficien del sistema i no volen deixar de chupar!!! tan senzill com això
qui controla el controlador??


aghh
em sulfuru
canvieu de tema, què fa la Esteban avui?

Joana ha dit...

Buf! Ja ho he dit molts cops, aquesta vaga d'avui no té cap sentit. Els sindicats són inmovilistes i s'ho han de fer mirar.