dilluns, 6 de desembre del 2010

Mercats Nadalencs

Ahir al matí vaig dur la canalla al mercat de Santa Llúcia, voltar per l' entorn de la catedral aquest dies anant sol és una bogeria, amb dos nens i un cotxet, un esport d'aventura. L'ambient és bonic, l'entorn també i està bé anar a buscar-hi alguna figura per al pessebre. Aquest any uns sacs i uns farcells de fusta que va voler el mitjà.

Ara bé, cada cop que hi vaig dic que l'any vinent no hi aniré i és que tot i entendre que hi ha molta gent, que els carrers són estrets, el que em pot és la gent gran. Sí, no vull dir el jovent aquest que no té principis ni ganes de res, no. Parlo de gent de més de 60, matrimonis normalment, que intenten avançar-te mentre la massa et porta, que quasi xafen els nens, et posen la bossa com a arma per que els deixis passar! Donen ganes de cantar la canya i com a mínim fer que els pugin els colors a la cara...ara, ni se t'acudeixi de tocar-los amb el cotxet que es giren i bufen!

Però bé, s'acosta Nadal i teòricament a banda de gastar a mans obertes hauríem de ser més bons....l' any que bé si baixo, m'enduré una crossa, i fent-me el coix, aniré repartint!

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Sembla que a força d'anys la gent va perdent el respecte i en reclama molt més. Aquests que dius són els que al metro semblen Usain Bolt per agafar un seient, quan tu tranquil·lament els el cediries si no et saltessin per sobre a cops de colze, oi? Queda lleig perquè a sobre quedem com a poc respectuosos, però fan molta ràbia. Si volen respecte que nosaltres ja els professem, que donin una mica d'exemple!

Jordi ha dit...

La gent gran no veu més enllà del seu nas. Són el dimoni i, generalment, més irrespectuosos que el jovent.

El porquet ha dit...

No t'explicaré les males arts que fan servir al mercat a on, a vegades, jo vaig a comprar. En especial a la parada de la bacallanera, a on, amb el beneplàcit d'aquesta, t'avancen per dreta i esquerra en la cua de la compra, sense que jo, home inexpert en l'art de la compra amb avançaments, pugui ni adonar-me'n. I si et queixes es fan els sords... amb el somriure burleta de la bacallanera.

Joana ha dit...

Ells no tenen cap mena de respecte per ningú, però en canvi exigeixen que els professem un respecte inmerescut, una vergonya. Ja fa temps que no els deixo el seient al metro o al bus, que es fotin, si no et meressin malament els ho faria

Lula ha dit...

Jo vaig estar ahir al migdia al mercat de Nadal de la Sagrada Família (sempre hi vaig, m'agafa aprop de casa) i s'hi estava d'allò més bé.
Com més s'apropa el Nadal pitjor, i si vas un diumenge ja ni te cuento.

I sip, els iaios i iaies a vegades es pensen que tenen bula per tot.

BACCD ha dit...

Bona pensada aquesta de la crossa!

Ferran Porta ha dit...

És curiós, realment, la mala gaita que es gasta bona part de la gent gran. Sembla que amb els anys hauriem d'aprendre a ser més respectuosos (tan com volem que ens respectin a naltros), més pacients... i no sempre és així.

Serem insuportables, nosaltres, quan siguem vellets? Mama por!