dimarts, 13 de novembre del 2012

14NNo estic d’acord amb la vaga general de demà. I no ho estic, no per que no hi hagi motius suficients per a protestar. Sincerament crec que cadascú de nosaltres en té més d’un per fer-ho, però parar la poca activitat econòmica d’un país que està immers en una crisi com la que estem no crec que sigui la manera. La vaga general afectarà econòmicament empreses i vaguistes directament, però cap sindicat no tindrà una retallada dels seus ingressos per muntar aquesta protesta i això no em sembla lògic.

Que la protesta sigui un èxit no dependrà de l’aturada de les empreses. Dependrà de la quantitat de gent que es manifesti i especialment si aquesta manifestació es fa sense incidents i de forma respectuosa tant amb el mobiliari públic com amb els qui no la secundin. I això és així, ho hem vist amb la darrera manifestació de la diada i també amb les mobilitzacions contra els desnonaments. El resultat d’una protesta finalment es decideix per la repercussió mediàtica en nombre d'assistents i sí es en positiu.

Així doncs, per què no es fa una protesta en cap de setmana i no obliguem a ningú a deixar de treballar en uns moments en que si tens feina pots sentir-te fins i tot afortunat, a més de fer perdre el salari d’un dia a tants treballadors?
Digueu-me mal pensat, però segur que és per por a una baixa participació, tot i que jo crec que no seria el cas.

Nosaltres farem vaga, una vaga obligada, ja que els piquets informatius tallaran les entrades del polígon amb pneumàtics i fogueres com van fer la darrera vegada. Una manera espectacularment gràfica d’informar. Però bé, ja mirarem de poder donar resposta als clients des de la distància, que les noves tecnologies et permeten fer aquestes coses. I que els que no volen fer vaga trobin maneres alternatives d’exercir el seu dret al treball, que també conta.

Algú s’ha adonat, que des de que hem tornat de vacances d’estiu, entre festes, ponts i vagues no haurem treballat 3 setmanes seguides senceres, pot ser sí que aquesta és la manera de sortir del pou on som, però fins que no se’m demostri el contrari jo crec que no.

Tot i això, si demà veig alguna pancarta, o escolto algun líder sindical parlar de formació per als treballadors, de com atacar les millores de productivitat o de reduir l’absentisme existent en alguns sectors doncs potser sí que haurà servit d’alguna cosa. 

Però sincerament, no crec que els que manen canviaran res ni tampoc els que protesten, i si no fa un temps decent, la manifestació quedarà en ben poca cosa. Una pena, ja que si com a mínim servissin d’alguna cosa les pèrdues de demà doncs encara podríem estar-ne satisfets.

4 comentaris:

Sergi ha dit...

M'ha agradat el teu escrit, el secundo, cosa que no faré amb la vaga de demà. Fa molta gràcia que existeixin els piquets i que impedeixin que la gent treballi, això és defensar el dret a vaga? I al dret a no fer vaga, no el tenim?

No és la manera de protestar, ja no val. Manifestar-se serveix de poc, però fer-ho de la manera que tu dius tindria sentit, potser m'animaria a anar-hi i tot, encara que ara per ara no m'afecten cap de les reivindicacions que es faran, però algun dia m'afectaran. Però no, la solució és no treballar, molt ben pensat. Jo, com tu, suposo, la feina que no faci demà no es perd, l'hauré de fer el dijous, juntament amb la de dijous mateix. I m'haurien pres una bona picossada de sou. Ja m'explicaràs tu quin sentit té.

Josep ha dit...

Dos mesos després de la vaga, què!?

Carme Rosanas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carme Rosanas ha dit...

Hola Clint, ha sortit una proposta a la catosfera, de fer una cadena de blogs per l'11 de setembre 2013.

Si vols participar-hi només es tracta
1- d'avisar i et posem a la llista 2 de ferr un post per l'11 de setembre i enllaçar-lo amb el blog següent, el que s'apunti després de tu.

Tenim la llista i les "instruccions" en aquest blog.

Blog-Via cap a la independència

Si vols fer-hi un cop d'ull t'ho agrairem.