dilluns, 4 de desembre del 2006

El català no mola?

La setmana passada, degut als capricis dels programadors, he canviat la rutina de series televisives i per tant ha calgut buscar una sortida als dimecres a la nit. Evidentment l’opció de tele3 i la Otero amb els nens ni de conya (un cop aconsegueixes posar els teus al llit i tenir una mica de silenci, uns collons aguantarem el dels altres!)
L’opció d’enganxar-me a una nova sèrie la descarto perquè és massa estresant estar pendent de tantes series, però això és un altre tema.
La tercera opció va ser proposar-li el tractament de la cruella (El D es mereix un monument) a la dona, i encara riu (em penso que és per haver de fer 30 minuts d’exercici suau…;)
Finalment varem acabar veient Silenci?
Feia temps que no el mirava. És un programa que m’agrada força, té ritme, tot el que surt és guapo, però aquests superfashionsmodernsqueticagues sempre que han de dir una ocurrència plaf, la frase en castellà,i ho fan sempre, no ho entenc. Que s’escapi alguna frase feta, un comorr, o simplement que parlis castellà d’acord, però que sempre que ets molt modern, el català de torn ha de acabar totes les frases en castellà, serà problema d’aquest trekki o es una estratègia del Monti?
Això també ho he observat en el món dels blocs. Hi ha molts blocs de disseny, de tall modernillo que estan realment ben fets, però que la majoria són escrits en castellà i molts son de gent de barcelona.
Que consti que no critico el fet d’expressar-se en castellà, si no el fet de que no es pugui ser modern i parlar català. Em pensava que aquelles tonteries de les classes altes de mitjans del segle passat ja havien passat a l’historia! però sembla que no, definitivament ser català no és mola! (et pots sentir més estranger que passejant per el born de barcelona?)

11 comentaris:

jbauer ha dit...

hola Clint, a mi m'agradava més el blog d'abans. Ara amb els fons negre, costa més de llegir-te.
Ho seguiré fent, malgrat les crítiques de les meves retines...
i sí, és cert això que dius, "verdad"?

Oriol ha dit...

Molt bon post.
250% de raó amb aguantar els nens dels altres, "y un huevo".
Després de llegir el post, m'he mirat el melic i tens raó, en el meu blog que és modernfashionteknochic molts comentaris els faig en castellà. Ho intentaré evitar però no t'ho pus assegurar. "qué lo sepas".

Clint ha dit...

Ei Jackie, que vols dir amb el blog nou? si sempre ha sigut negre el fons! només hi he posat la foto al títol diria, però ja se sap "con esto del diseño..."

Oriol, cap problema, jo seguire venint a veuret't, per cert t'he vist en un blog que corre per aquí aprop esteu molt macus! hehehehe

Dessmond ha dit...

Tens molta raó. Jo penso el mateix. El miro sovint aquest programa. Hi surten coses interessants. Ara, també hi ha cada kk tova que se li vol donar pàtina de modernor en forma de disseny...
A més del que dius del tema idiomàtic, jo arribo a una altra conclusió fatal: tot el posat modernet que porten la majoria dels que apareixen, només logren transmetre la sensació de que és per justificar que fan anar poc l'aigua. Es renten justet justet.

Hi ha una falsa modernor que tomba d'esquenes, a casa nostra. És un món massa frívol com per esperar-ne inputs d'un cert gruix.

Candela ha dit...

Bon dia! jo també m'he mirat el melic. Jo m'expresso segons m'aixeco i segons em parlen.

Qué hi farem...

Clint ha dit...

Bones Dessmond, benvingut, molt bona la referencia de la neteja, ara començo a entendre com s'aguanten segons quins serrells...

Hola Candela! ja recuperada? que no consti en acta però jo també t'he mirat el melic en alguna de les teves fotos! ;)

Charlie Hi-Hat ha dit...

ei Clint!
Jo últimament em sento extranger allà on vaig, no només al Born.
L'altre dia vaig anar a comprar a un Bon Preu i quasi se'm cauen les llàgrimes d'emoció en veure-ho tot etiquetat en català.
Mal símptoma!

Alepsi ha dit...

Doncs jo molo molt, què vols que et digui.... jajajajaja! I uso el català en el 80% de les ocasions... però depèn de com se'm dirigeixin. Ara, jo em trobo molt més còmode i molona en català, el trobo més maco, més chic... i no és conya, que això ho he parlat amb més d'un amic.. xDDD
[I ala, que vegis que vind en so de pau.... xDDDD :***]

Clint ha dit...

Eps Charlie! si ja ho diu el nou9 que a Granollers cada cop menys!

Alepsi, tu si que moles ;)
Que consti que jo no he vingut en so de guerra eh!

Déjà vie ha dit...

El català mola! ja ho deixo dit. El meu blog intenta ser bi fins i tot trilingüe pro es q tb procuro q els q em visiten i no son d'aki m'entenguin. D'altre banda aixo dls modenillus castellanoparlants no ho he vist, m'hi haure d fixar mes.
Un ptonet

Clint ha dit...

Ei déjà vie, ja he vist que domines les llengues tu! benvinguda i si, tens raó si que mola el català si!